Logo Just T

Blog

0268.513070
vanzari@just-t.ro

Blog

Cum este obținut ceaiul tău favorit. Just t.

Credem cu tărie că suntem ceea ce gândim și ceea ce consumăm. Și credem că o porție de râs și o cană de ceai bun, în compania unui om drag, ne poate însenina ziua și sufletul. Tu cum îți bucuri diminețile?

Din dorința de a oferi momente unice și gusturi delicate și pentru că viața este prea frumoasă să bei numai apă, a apărut și povestea ceaiului bun, de calitate. Ceaiul Just t se bucură de o tradiție, are un procedeu aparte de obținere, este bogat în savoare și gust autentic, iar o mare parte dintre rețetele Just t sunt 100% naturale.

Dacă ești iubitor de ceai și ești curios să afli care este provestea ceaiului Just t, începând cu tradițiile și până la procesul de obținere al ceaiului sănătos, te invităm la lectură alături de o cană de ceai bun.

Pentru că istoria contează

Metoda de obținere a ceaiului Just t datează de mai bine de două secole. Totul începe când scoțianul James Taylor a ajuns în Sri Lanka la vârsta fragedă de 17 ani, în 1851, unde s-a hotărât să rămână pentru a realiza prima plantație de ceai a țării. Și tot aici a pus la punct metoda de recoltare a celor mai bune ceaiuri, metodă care este folosită și astăzi, și anume: culegătorii cu experiență iau de la planta de ceai numai „două frunze și un boboc“.

De asemenea, Taylor știa că la un ceai negru calitatea depinde mai mulți factori precum: clima și condițiile solului, modalitea de recoltare, perioada de recoltare și, nu în ultimul rând, că procesul de recoltare implică multă atenție, personal calificat, dar și multă intuiție și experiență.

Plantele de ceai negru erau atent alese și bine prelucrate

După recoltarea plantelor de ceai, urma un proces complex pentru a obține ceaiuri de calitate, ce necesita timp, pricepere, dar și multă muncă, proces care încă se aplică în cazul ceaiurilor Just t.

Pasul 1: Culegerea, în cea mai mare parte, manuală.

Pasul 2: Veștejirea. Timp prețios în care frunzele de ceai se subțiază și pot fi pregătite pentru pașii următori.

Pasul 3: Rularea frunzelor. Magia abia acum începe: când frunzele sunt rulate, iar suprafața acestora se fisurează, seva este eliminată din frunză și reacționează cu oxigenul din aer. „Oxidarea“ care intervine dă naștere, printre altele, la uleiuri esențiale, care determină mirosul și aroma specifică diferitelor sortimente de ceai.

Etapa 4: Oxidarea. În această etapă, culoarea verde, originală a frunzelor, se transformă încet, încet în arămiu, roșu, maroniu.

Etapa 5: Uscarea. Încă umede, frunzele roșcate se vor zbârci și micșora, până se vor transforma în ceai negru.

Etapa 6: Sortarea și cernerea. Așa-numitul ceai brut este sortat și cernut. Este bine de știut că praful și resturile rămase nu se pun în punga de ceai Just t. Noi folosim frunzele mici de ceai, mult mai aromate. De asemenea, frunza întreagă de ceai se regăsește atât în varianta vrac, cât și în celelalte variante, porționate în plicuri.

Obținerea ceaiului verde

Procesul de obținere al ceaiului verde este mai rapid. Întrucât acest sortiment ar trebui să ajungă la iubitorul de ceai într-o stare cât mai naturală posibil, procesul său de obținere constă în doar patru etape: alegerea, veștejirea, rularea și uscarea acestuia.

De la plantă la ceai 100% natural

Deși ar fi minunat să fie așa, e o greșeală să credem că în zilele noastre cultivarea ceaiului este la fel de ușoară ca pe timpurile James Taylor. Pentru 95% din ceaiul produs astăzi, procesul de prelucrare după culegere este complet automatizat, cu mașini, ceea ce oferă posibilitatea de a livra în piață mai mult ceai, într-un timp mult mai scurt.

Cu toate acestea, există mulți producători care încă fac totul manual, folosind metodele vechi, tradiționale – și sunt în măsură să ofere o calitate mai bună a ceaiului. Partenerii Just t fac parte din această rețea de producători. Astfel datorită experienței noastre de lungă durată în lumea ceaiului, am construit o rețea selecționată de plantații și producători din întreaga lume pe care ne putem baza – în special datorită faptului că generează produsul brut direct, fără intermediari sau spațiu de stocare suplimentar. Materia cât mai proaspătă. Și în toate aceste plantații se lucrează cu aceeași dedicație, așa cum a făcut James Taylor.

Just t® este una dintre cele mai moderne şi bune mărci de ceai din lume, care deţine şi certificarea de a fi 100% natural. Misiunea noastră este să vă încântăm simţurile cu cele mai diversificate și mai încântătoare reţete, pe care numai la Just t® le găsiţi.

———————————-

 

Dacă-ți dorești să fii printre primii care află noutățile din lumea ceaiului, te invităm să te alături comunității noastre, a iubitorilor de ceai.

Post a Comment